Gertrud Prins (Nope, we zijn geen familie.. 😉) is een natuurliefhebber en gek op dieren. Naast het reilen en zeilen van het huis -een prachtige boerderij-  en het huishouden houdt ze van fotograferen en is ze blogger op thuisopnummer14.nl. Vandaag vertelt ze in deze rubriek over haar boerderij, haar kringloopliefde en haar favoriete tweedehands aankopen!

 

Boerderij

“Ik ben Gertrud en woon samen met Johan en onze zonen Quint en Stijn op nr 14 in Wateren.

Door onze verhuizing eind 2015 wonen we zo’n beetje midden in het mooie natuurgebied Drents-Friese Wold. Onze ruime tuin met fruitboomgaard en de weilanden om de boerderij maakt dat we bijna dagelijks genieten van reeën, vossen, hazen en heel veel vogels. Bovendien horen we in de avond en nacht de uilen in het bos! Laat ik ook zeker de prachtige Schotse Hooglanders niet vergeten. Daar ben ik gewoon een beetjeverliefd op geworden.”

“Door de verbouwing  en daarna de verhuizing naar onze boerderij, is mijn liefde voor interieur, design en styling alleen maar toegenomen. Naast het vele hout is het favoriete kleurgebruik in de boerderij vooral wit met nuances van blauw – groen – oranje en een beetje roze. Ook mag ik graag van oude e.o. bestaande en tweedehands spullen nieuwe creaties maken. Ik breng dan ook vaak een bezoek aan kringloopwinkels!”

 

Favoriete aankoop

“Ik kan gewoon niet 1 favoriete aankoop noemen. Bovendien word ik extra blij van hergebruik van spullen. Zeker als ze ook nog een verhaal of betekenis voor mij hebben. Bijvoorbeeld door het hergebruiken van familiestukken. Ik ben voor nu in mijn werkkamer gebleven en het grappige is dat hier qua meubilair niets nieuws  is gekocht.

Mijn werktafel is onze oude eettafel uit ons vorige huis, de originele Ahrend stoel (er staan er nog 3 elders in huis) vonden we bij Kruider Woninginrichting. Zij hebben alle vloeren in onze boerderij gelegd, en kregen een nieuw stofje. Ze zitten echt super!

Het geweldig mooie bureautje aan de muur vonden we op de zolder boven de garage en bleek van de vorige bewoonster te zijn. Zij schreef hier als jong meisje haar brieven aan haar penvriendin, geweldig toch? Toen wij het vonden was het knalgroen maar dat vond ik na een poosje toch te overheersend en dus kreeg het een nieuw fris wit jasje.

Het roze kastje dat erboven hangt is een echte kringloopvondst en was voorheen een medicijnkastje. Ik bewaar hier nu alle lijmsoorten in. Trouwens: het is getransformeerd van viezig crème naar fijn roze! De kruk die erbij staat komt ook van de kringloop en maakt het allemaal wat stoerder.

De groene gistfles is ook een kringloopvondst. Er staat er nog 1 in de kamer, geweldig mooi vind ik ze, binnenkort komt er zeker een mooie magnoliatak in. Ook de andere 2 groene vazen, beide van Klaas Kuiken, hebben ook eerst in een ander huis gestaan, deze heb ik via Instagram overgenomen. Zelfs de computer is tweedehands!”

 

Tip voor jou!

“Altijd als ik ergens tegen aan loop als ik in een kringloopwinkel ben voel ik even een soort van vlinders in mijn buik, de hoeveelheid vlinders verschilt met wat voor iets ik in botsing ben gekomen. Ik kan ook gerust met iets een uur of zo rond lopen om het, aan het eind van mijn speurtocht, toch weer terug te leggen. Ik heb nl met mezelf afgesproken als ik teveel twijfel, ik het niet mag kopen. Tweedehands kopen vind ik kortom geweldig! Het is toch super dat wat de een niet meer leuk genoeg vind, ergens anders met gejuich ontvangen word? En hoe leuk is het om iets wat ietwat gammel en ietwat versleten is, weer nieuw leven in te blazen met wat reparatiewerk en een lik verf? De kunst is om te blijven speuren, dan vind je vanzelf een mooie schat!”

 

Wil jij ook geïnterviewd worden over jouw favoriete tweedehands aankoop? Stuur dan nu een mailtje naar info@kringloopjunkie.nl!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk:

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.