Mirjam Hart is een drukke blogger, voor Een goed verhaal en voor The Baby Project. Daarnaast is ze tekstschrijver en moeder van drie. Ze is regelmatig in de kringloopwinkel te vinden en doet voor jullie haar verhaal over haar favoriete aankoop:

“Doordat ik erg hou van interieurstyling ben ik vaak aan het schuiven en veranderen in huis. Door toffe tweedehands items te scoren bij de kringloop of op Marktplaats zorg ik ervoor dat het geen al te dure hobby wordt. Zo kan ik zonder schuldgevoel alles na twee maanden weer omgooien. Drie weken geleden zijn we verhuisd en nu zit mijn favoriete kringloopwinkel bij ons om de hoek. En daar hebben we het huis niet eens op uitgezocht!”

Schat

“Ik ben nog iedere dag blij met de houten garage die ik voor €3,50 bij de kringloopwinkel kocht. Ik kocht hem voor mijn oudste zoon en destijds stond hij op zijn slaapkamer. Nu is hij een grote puber, dus is de garage doorgegeven aan zijn kleine broertje. Die speelt er maar wat graag mee! Zelfs zo vaak dat we hem maar in de woonkamer hebben gezet. Ik houd eigenlijk niet zo van speelgoed beneden, maar voor dit leuke ding maak ik graag een uitzondering. Hij past wel bij ons interieur!”

“Tijdens een van m’n rondjes door mijn favoriete kringloopwinkel (Noppes in Zwaag) zag ik hem opeens staan. Mijn hart maakte echt een sprongetje bij het zien van de garage! Houten speelgoed vind ik prachtig, maar is vaak best prijzig. Deze was zo goedkoop, dat ik hem niet kon laten staan. Er zat nog een pomp van Duplo opgeplakt. Die heb ik er afgehaald. Maar verder heb ik hem alleen schoongemaakt en gelaten zoals het is. Mijn oudste zoon was destijds echt gek op auto’s, dus wist ik zeker dat hij er dolblij mee zou zijn. Die gekte is overgeslagen op onze peuter en die speelt er nu ook dagelijks mee. Vooral het feit dat allebei de jongens er zoveel plezier van hebben (gehad) vind ik heel erg leuk. Hopelijk vindt hun kleine zusje, die nu nog maar een baby is, het straks ook leuk speelgoed. De vorige eigenaar heeft er een plankje opgemaakt, waar auto’s op en af kunnen rijden. Die is laatst losgegaan, dus hij heeft nu voor het eerst -na jaren speelplezier- een opknapbeurt nodig.”

Kringloopwinkels

“Ik koop graag bij kringloopwinkels. Niet alleen omdat het lekker low-budget is, maar ook omdat het beter is voor het milieu. Soms zie ik spullen bij de kringloop liggen en dan vraag ik me echt af waarom mensen zulke mooie dingen weg kunnen doen. En dan ben ik natuurlijk alleen maar blij dat ze het daarnaartoe hebben gebracht, in plaats van dat het bij het grofvuil terecht komt.”

“Ik ga regelmatig een rondje en de ene keer heb ik een mandje vol en de andere keer kom ik alleen thuis met een boek of een vaasje. Probeer ook creatief te denken. Een tafeltje van donker kersenhout staat misschien niet in je interieur, maar hoe zal het eruit zien in je favoriete kleur? Een laagje verf of andere knopjes erop kunnen wonderen doen! Je moet gewoon niet opgeven als je een schat wil vinden, wie weet wat je op een dag tegenkomt.”

Op haar eigen blog schreef Mirjam nog verder over haar favoriete kringloopaankopen!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk:

2 Comments

  1. Wauw! Wat een gave vondst! Met precies zo’n garage speelden ik en mijn broers 30 jaar geleden. Leuk om terug te zien en te lezen dat jouw kinderen er ook zoveel plezier mee hebben.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.