Deze keer in de favoriete aankoop van: “Tabitha”! Tabitha is mijn lieve huisgenootje en houdt, net zoals ik, heel veel van kringloopwinkels. Tot slot heeft ze ook nog een hele goede tip voor je!

Tabitha

“Ik ben Tabitha, officieel kom ik uit het hoge noorden, Groningen, maar tegenwoordig ben ik te vinden in Ede in het leukste studentenhuis: ‘de Zolder’. Hier zit ik in mijn tweede jaar van de opleiding HBO-V oftewel verpleegkunde. Een opleiding die goed bij me past en ondertussen geniet ik een beetje van het studentenleven. Ik ben een echt gezelligheidsmens en houd onwijs van lachen, een eigenschap die ik gelukkig met mijn huisgenoten deel.

Ik kan erg genieten van muziek, ik zing en dans dan ook altijd mee. Daarnaast heb ik een grote liefde voor eten en slapen. Twee dingen waar ik dan ook erg goed in ben. En natuurlijk niet te vergeten, winkelen, en dan het liefst zo goedkoop mogelijk. Kringloopwinkels zijn dan ook een perfecte uitkomst.

 

Favoriete aankoop

Mijn favoriete aankoop is mijn Husqvarna naaimachine. Ik was al voor langere tijd op zoek naar een naaimachine en vond dit prachtige exemplaar op de rommelmarkt met koningsdag voor slechts 1 euro! Hij was net helemaal getest en werkte nog perfect, het enige probleem was het ontbreken van een voetpedaal. Best een essentieel deel van een naaimachine.. Een tijdje later kwam ik in de kringloopwinkel een voetpedaal tegen, voor wederom slecht 1 euro, helaas met een verkeerde stekker aansluiting. Gelukkig ben ik gezegend met een handige vader die het uiteinde van de stekker heeft veranderd zodat deze perfect op mijn naaimachine past. Daar kun je natuurlijk alleen maar onwijs blij van worden.

 

Schatten

Ik heb vele schatten gevonden in de kringloop maar deze blijft denk ik toch op nummer 1 staan. Met deze naaimachine kan ik thuis kleding (ver)maken en ben ik niet afhankelijk van mijn eerstvolgende ritje naar Groningen. Niet dat ik al een extreme expert ben op naaigebied, maar hé, nu kan in ieder geval oefenen. Met veel moeite hebben we de naaimachine de rommelmarkt overgedragen. Na zoveel kracht en moeite kan ik niet anders dan deze ‘schat’ waarderen.

Kringloopliefde

Naar mijn mening is er (bijna) niks leuker dan naar de kringloopwinkel gaan. Ik sleep dan ook regelmatig mensen mee of ik ga alleen op pad. Mijn tip is: ‘Neem de tijd om goed te kijken’. Vaak hoor ik mensen zeggen “ik kan nooit iets leuks vinden in de kringloop”, maar als ik dan met ze meegaan zijn ze dan ook binnen no time uitgekeken. Als je goed de tijd neemt om overal tussen te kijken is de kans ook groter dat je iets leuks vindt! Daarnaast is het natuurlijk ook wel een beetje geluk hebben. Maar hoe vaker je komt, hoe groter de kans is dat er een keer wat leuks tussen zit. Zelf zou ik af en toe misschien iets minder vaak moeten gaan.. ik ben bang dat het anders straks niet meer allemaal in mijn studentenkamertje past.”

Wil jij ook geïnterviewd worden over jouw favoriete tweedehands aankoop? Stuur dan nu een mailtje naar info@kringloopjunkie.nl!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk:

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.