De lente komt -eindelijk- een beetje in zicht. Ondanks de kou die er nog aan zit te komen mogen we nu eindelijk gaan speuren naar kleding die matcht met de kleuren van dit seizoen. Zeker wanneer je wil gaan zoeken naar tweedehands kleding, moet je wel weten waar je naar zoekt! Daarom is het natuurlijk goed om te weten welke kleuren er deze lente helemaal hip zijn. Het zal je verrassen!

Lekker veel kleuren vs lekker neutraal

In september bracht het Pantone Colour Instute al een kleurenpalet uit voor lente 2018. Die komt nu goed van pas! Wanneer je op de link klikt, kan je afbeeldingen zien waar de kleuren precies opstaan. We zien een verrassende combinatie van kleurrijke kleuren en hele neutrale. Dit biedt wel een voordeel om te dragen wat bij jou past en misschien zelf ook een vette combi te maken. Maar wat zijn die kleuren nou precies?

De meest opvallende, maar passende kleur vind ik geel. Het is een kleur waar je niet omheen kunt maar die hartstikke goed te combineren is. Zelf heb ik laatst bij de kringloop een super leuk geel bloesje gekocht die ik denk ik heel veel ga dragen komend halfjaar. (Check de foto;)) Verder blijft de kleur rood in de race en komt er nog een hele stoere kleur bij: “Babyboy blue”. Als kleur van het jaar hebben ze het vooral over ultraviolet, een hele bijzondere kleur waar ik mezelf over verbaasde. Het heeft iets futuristisch, maar de enige plek waar ik die kleur echt tegenkom is de layout van mijn wordpress werkomgeving, nog niet echt in outfits. Ik ben benieuwd!

Dragen hoe en wat jij wil

Meisje in rode trenchcoat met gele baret, trend kleuren voorjaar 2018 Donkerblauw, grijs- en aardetinten zijn ook tinten die lekker meegaan in dit seizoen. Wanneer jij je niet comfortabel voelt in felle kleding, is dit een super uitkomst! Het leuke is ook om deze kleuren te combineren: donkerblauw met gele elementjes bijvoorbeeld. Zo heb je een iets minder heftige outfit, maar kan jij toch de opvallendste trendkleuren van het seizoen dragen. Het is dus vooral de kunst om lekker creatief om te gaan met de trends voor het nieuwe seizoen: zorg dat jij het lekker je eigen maakt! Ik doe dat door trends te combineren met vintage en tweedehands kleding. Kijk bijvoorbeeld maar naar het bloesje dat ik draag, dat is daar echt een voorbeeld van. Ook mijn rode trenchcoat komt van de kringloop(voor maar zeven euro!) en combineer ik dan graag met mijn gele baret, die ook van een tweedehandswinkel komt.

 

Ik denk dat ik geel de leukste kleur van dit seizoen vind. Ik heb ook nog een fijne gele trui die ik lekker veel ga dragen. Dat kan mooi, want hij is perfect voor dit weer! Welke kleur vind jij het leukste en welke ga je vaker dragen dit seizoen?

 

Ps: geen outfitinspiratie? Lees hier dan nog eens de #LookBooks over Laura en Ellen. Dit #LookBook artikel is net ietsje anders!

#LookBook

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk:

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.