Een fijne ontspannen avond, een lekker drankje en een hoop gezelligheid. Dat zijn avondjes die ik echt super fijn vind en die ik dan ook regelmatig probeer in te plannen. Wat ik ook regelmatig doe tijdens zo’n relaxte avond is een spelletje! Een tijdje vond ik spelletjes echt saai, maar eigenlijk is het echt super gezellig en zet je ook nog eens je brein aan het werk. Spelletjes kun je dus ook heel goed kopen bij de kringloopwinkel en echt, die zijn leuker dan je denkt. Het zijn niet alleen die oude, incomplete oma-spelletjes (omaspelletjes kunnen ook heel leuk zijn hoor) , maar ook echt leuke spellen. Bij mijn studentenhuis scoren we wel vaker spelletjes, dus let op en doe hier je voordeel mee.

 

Zijn ze wel compleet?

Ik hoor het je al denken: “Jaja, net of ik mij aan die incomplete zooi ga wagen. Die spelletjes zijn altijd oud, lelijk en vooral incompleet. Doei!” Nou het zit dus niet zoals jij denkt dat het zit. Meestal zijn ze gewoon compleet en zo niet dan kun je daar vrijwel altijd prima achter komen! Daarom heb ik een paar tips voor jou:

  1. Vaak zit er een ‘gecontroleerd’-achtige sticker op een spelletjesdoos. Die sticker geeft aan dat de doos gecontroleerd en compleet is.
  2. Zit die er niet op? Vraag even een medewerker of alle spellen die ze verkopen compleet zijn
  3. Kijk zelf even in de doos of het spel compleet is en/of vraag de medewerker om jou even te helpen!
  4. Ga het spelletje gewoon even een potje spelen in de winkel. Soms mag dat en dan weet je meteen of het spel wat voor je is ;p

 

Saaie stomme spelletjes

Alle spelletjes die ze daar verkopen zijn vaag en achterhaald. Dat klopt dus ook niet helemaal: je kunt er soms echt super leuke spellen kopen! Ik was laatst op een vlooienmarkt en daar heb ik voor vijftig cent een gloednieuw pokerset gekocht. De dag daarna kocht ik bij de kringloopwinkel ook een pokerset met koffertje erbij. Helaas was deze niet helemaal compleet -er zaten vrij weinig fiches bij- maar doordat ik ‘m kon combineren met de andere set had ik uiteindelijk voor drie euro een superleuk pokerset! Mijn huisgenootje kocht laatst Ligretto bij de kringloopwinkel voor een paar euro. Dat is echt een super tof spel en het was nog helemaal goed.

 

Leuker dan je denkt

De conclusie: tweedehands spelletjes zijn echt leuker dan je denkt! Je kan ze nog super goed gebruiken en er zijn vet leuke spellen te koop. Ik ben echt vet blij met mijn pokerset, dit ga ik echt nog wel veel spelen met mijn huisgenoten. Nu ga ik even lekker een potje Ligretto met ze doen!

 

X

Celine

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk:

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.