Vandaag in #LookBook: Laura. Laura uit zichzelf graag in haar eigen outfit en deze week vertelt ze daarover op KringloopJunkie! Daarnaast blogt Laura op billionsoflives.org 

Mijn naam is Laura en ik ben 21 jaar oud. Ik zit momenteel in mijn 4e jaar van de HBO opleiding Social Studies. Komend halfjaar zal ik aan mijn afstudeerscriptie werken die eenzaamheid onder statushouders in Nederland onderzoekt. Ik ben van nature spontaan, enthousiast en positief. Stiekem ben ik ook wel een beetje ongeduldig en perfectionistisch. Ik houd van dansen en dieren, maar houd verder niet echt van sporten. Daarnaast leef ik echt om te reizen, maar heb er momenteel niet heel veel geld voor helaas. Ik deel deze passie met mijn vriend, waar ik al 3 jaar mee samen ben. Na de zomer wil ik graag gaan werken als gezinscoach of in de jeugdzorg.

Wat betekent fashion voor jou?

Ik voel me goed als ik in kleding rondloop die ik mooi vind. Mijn mood verschilt eigenlijk best veel tussen wanneer ik makkelijke kleding draag en wanneer ik echt mijn lievelingsitems draag. Voor mij betekent fashion dat iedereen zich kan uiten in zijn of haar kleding en kan dragen wat hij of zij wil. Loop rond in je eigen stijl en voel je er goed bij!

Persoonlijk houd ik veel classy, stoere en comfy kleding! De kleuren zwart, grijs en donkerblauw vind ik voor broeken wel fijn. Ik graag graag high waisted skinny jeans. Als bovenkleding draag ik graag kleuren zoals lichtgrijs, groen, rood, blauw en roze. Ik draag niet graag jurkjes en/of rokjes maar geef hier wel aan toe in de zomer, omdat ik dit vaak heel mooi vind staan. Dan ga ik wederom wel weer voor comfy jurkjes en/of rokjes!

Ga je bewust om met kleding? 

Hmm, aan de ene kant wel en aan de andere kant ook echt niet. Wanneer ik kleding koop, let ik eerlijk gezegd niet zo veel op de duurzaamheid en arbeidsomstandigheden. Dit is misschien slecht, maar ik let er vaak op hoe duur het is. Ik weet dat veel goedkope kleding helemaal niet duurzaam is en ook niet in de beste arbeidsomstandigheden wordt gemaakt, maar ik ben me er nog niet zo bewust van wanneer ik het koop.
Vroeger kocht ik veel kleding en ook vaak, om mezelf goed te voelen. Tegenwoordig doe ik dit al lang niet meer, gelukkig! Bespaart een hoop. Ik geef mijn kleding wel graag een tweede leven. Ik heb wel eens iets naar de kringloop winkel bij ons in de buurt gebracht. Soms kocht ik daar ook iets. Ook heb ik mijn kleding wel verkocht op United Wardrobe en sowieso geef ik vuilniszakken vol aan het Leger Des Heils.

Wat vind je van kleding kopen bij een kringloopwinkel/tweedehands kledingwinkel? Heb je het weleens gedaan?

Ja, zoals ik net al schreef, heb ik wel kleding gekocht in een kringloopwinkel! Ik vind hier helemaal niets mis mee. Wel zie ik veel kleding in dit soort winkels die toch wel heel oud is en niet meer goed eruit ziet. Dit koop ik dan liever niet. Toch heb ik wel goede items eruit kunnen pikken.
Ik vind er echt helemaal niets mis mee. Het is fijn dat er kleding beschikbaar is voor mensen met een smalle portemonnee en dat kleding hergebruikt kan worden. Super!

Hoe doe jij inspiratie op voor jouw outfits?

Echt gewoon helemaal niet bijna! Ik kies wat ik zelf mooi vind staan bij mij en mijn lichaam, huidskleur en haarkleur. Ik weet op zich goed wat ik zelf mooi vind en leef hier ook naartoe! Is er een nieuwe trend helemaal happening? Dan ga ik hier in mee als ik dit zelf heel mooi vind, maar als ik dit niet mooi vind, ga ik er zeker niet in mee.

Kun je wat vertellen over de outfit die je aanhebt op de foto?

Ik ga graag voor comfy, classy en stoer tegelijk! Op de foto heb ik mijn favoriete jurkje van afgelopen zomer aan. De foto is gemaakt bij ons hotel in Griekenland. De kleurtjes en bloemetjes passen bij mijn vrolijke persoonlijkheid. Het jurkje is redelijk lang, zodat je niet bang hoeft te zijn dat er edele delen te zien zijn wanneer je bukt of wat dan ook! 😉 Het is een stoer jurkje en deze zit echt als een pyjama, wat het dus zo comfy maakt! De witte sneakers lopen heerlijk. Sowieso ben ik helemaal weg van witte sneakers. De outfit in het totaal vind ik stoer, zomers, mooi en comfy!

Om een completer beeld te krijgen, zijn meerdere favoriete outfits van mij op de foto’s hieronder te zien:

 

Tot slot: heb jij nog een goede fashiontip voor de lezers?

Draag wat je zelf mooi en fijn vindt! Kies voor jezelf en doe wat goed voelt. Je hoeft niet mee te gaan in wat anderen mooi vinden en je hoeft niet elke dag pijn te lijden in hoge hakken. Ben je niet zo een fashionista? Prima, dat maakt je alleen maar unieker en hiermee laat je de echte jij zien!
Als je kleding gaat uitzoeken, zoek dan naar iets wat bij jouw lichaam, haarkleur en huidskleur past. Wees realistisch in de maat en het model en luister vooral naar je eigen oordeel.  Houdt ook goed in gedachten dat het ook belangrijk is om je fijn te voelen in je kleding, dus comfy kleding is the best! 😉
De uitspraak “Wie mooi wil zijn moet pijn lijden” komt er bij mij echt niet in!

 

Bedankt Laura voor dit superleuke interview! Wil jij jouw outfit ook laten zien in #LookBook? Stuur dan nu een mailtje naar info@kringloopjunkie.nl of kijk op de contactpagina.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk:

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.