Vandaag in #LookBook: Ellen! Ellen houdt van fashion en vandaag laat ze een supertoffe outfit aan ons zien.

Hi, Ik ben Ellen en blog nu ongeveer een jaar op helloboontje.wordpress.com onder de naam Hello Boontje. Ik blog er over mode met als rode draad tweedehands mode want mijn motto is : secondhand can be fashionable too. Naast blogger ben ik ook een mama, vrouw van mijn lieve man, zus, vriendin en ingenieur in een modebedrijf!

Wat betekent fashion voor jou?

Fashion is fun. Op een mindere dag kan een leuke outfit of net dat ene leuke item je toch een beter gevoel geven. Het is combineren, inspireren en geïnspireerd worden zowel on- als offline.

Ga je bewust om met kleding? 

Ik probeer bewust om te gaan met kledij maar ik moet toegeven : ik ben een shopaholic. Daarom koop ik regelmatig tweedehands en dat kan zowel in een kringloopwinkel zijn, een vintage store, iets krijgen van mijn mama uit haar kast of lekker online zoeken via allerlei tweedehandssites.

Mijn oude kledij probeer ik een tweede leven te geven door het te verkopen, weg te geven aan het goede doel of het te verstellen en er een nieuw item van te maken.

Wat vind je van kleding kopen bij een kringloopwinkel/tweedehands kledingwinkel? Heb je het weleens gedaan?

Uiteraard ! Tweedehands is super en dat wil ik ook graag meegeven met mijn blog. Daarom vindt je er outfits met nieuwe en oude spullen gecombineerd of met spullen die ik tweedehands heb gekocht. Het hoeft zeker niet altijd nieuw uit de winkel te komen. Je kan wat centjes besparen door tweedehands te kopen, het is goed voor het milieu en je krijgt gewoon een originele look want dat jasje uit de kringloop of vanop oma’s zolder heeft niemand en is meestal ook veel beter gemaakt dan sommige “wegwerpkledij“ die je nu in de winkels vindt.

Hoe doe jij inspiratie op voor jouw outfits?

Overal, op straat, in magazines, online via social media. Maar ook de natuur, toevallige kleurcombinaties… I keep my eyes open 😉

Kun je wat vertellen over de outfit die je aanhebt op de foto?

Deze top vond ik in de kringloopwinkel in de buurt. Ik vond hem zo grappig en helemaal over de top maar ik heb hem toch gekocht. Ook de quote is best goed ‘In love we trust’ staat er. Origineel kocht ik hem eigenlijk om te verknippen en zo mijn jeansjasje te pimpen maar uiteindelijk ben ik het topje toch gewoon gaan dragen.

Ik combineerde de top hier met mijn favoriete rok van die zomer en een fel gekleurd tasje. Heel kleurrijk en lekker zomers.

Tot slot: heb jij nog een goede fashiontip voor de lezers?

Algemeen zou ik zeggen : draag vooral wat je zelf leuk vindt.

Mijn tweedehands tip : laat je niet te veel leiden door de maat maar pas gewoon het stuk. De maten van vroeger zijn niet meer de maten van nu. En koop je online een tweedehands een stuk : vraag dan altijd de afmetingen en voldoende foto’s, of ga het ophalen. Zo heb je geen onaangename verrassingen.

 

Wil jij jouw outfit ook laten zien in #LookBook? Stuur dan nu een mailtje naar info@kringloopjunkie.nl of kijk op de contactpagina.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk:

2 Comments

  1. Ik ben dol op kringloop, al jaren! Jaarlijks geef ik ook een kledingruilmiddag in mijn achtertuin, alleen voor vriendinnen. Dolle boel en heerlijke kledingontdekkingen alom.
    Hoe duurzaam wil je het hebben? 😉

    1. Wauw, super leuk! Ik kan me voorstellen dat dat een hele hoop oplevert, plezier, duurzaamheid én een heel leuk kledingstuk 😉

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.