Deze keer in de favoriete aankoop van: Rory! Rory is een moeder die niet stilzit, haar mond niet dichthoudt en twee fantastische tweedehands items heeft gescoord. Benieuwd welke en benieuwd naar haar tip voor jou? Lees dan snel verder!

Rory

Ik ben Rory Blokzijl, 47 jaartjes jong en ik blog op www.40envoorheteerstmoeder.nl over mijn leven als moeder op latere leeftijd. Ik schuw maatschappelijke onderwerpen niet, geef je graag een kijkje in mijn leven en laat je zowel mijn strubbelingen als positieve ervaringen zien. Los daarvan schrijf ik kinderboekjes (samen met mijn beste vriendin): www.milaboekjes.nl en hebben we – samen met een bevriende kinderyogaleraar – ook het eerste Nederlandse kinderyogabordspel ontwikkeld (www.kinderyogabordspel.nl). Sinds dit seizoen ben ik een van de Koffietijdvrouwen van het seizoen en zo nu en dan neem ik plaats aan de tafel om mee te praten over actuele, maatschappelijke en / of persoonlijke onderwerpen. Erg leuk om te doen!

 

Favoriet: prachtige jurken

Ik heb eigenlijk twee favoriete aankopen: de eerste is een fantastisch designerjurkje uit New York, gekocht bij Episode voor een memorabel Oud en Nieuw-feest in de Stadsschouwburg van Amsterdam: Eyes Wide Shut. Het jurkje was zó kort dat een oudere collega van mijn werk destijds er een gouden strookje aan heeft gemaakt, omdat ze vond dat ik zo niet naar het feest kon gaan. Ik had ongelooflijk veel ‘succes’ in dit jurkje. Zowel mannen als vrouwen vonden het prachtig. Behoudend en toch sexy.

En bij Laura Dolls heb ik een keer geheel spontaan een gouden avondjurk gekocht. Ook vintage en heel erg gaaf. Al zoeke

nde belandde ik in de Negen Straatjes in Amsterdam en als vanzelf word ik naar leuke winkeltjes zoals Laura Dolls getrokken met bijzondere ‘schatten’ als deze jurken. Mijn hart klopte in mijn keel. Ik zag een prachtige jurk. Ik voelde de tintelingen in mijn buik. Het gevoel dat je niet weg kunt of wilt gaan zonder het te kopen.

Het is bijzonder, want er is – bij mijn weten- maar één exemplaar van. In ieder geval was het geen massaproductie. Het ziet eruit alsof de jurk met veel persoonlijke aandacht en liefde aan de jurk is gewerkt. Er zit een hele geschiedenis achter want het is vintage. One of a kind. Veel glitter en kraaltjes. De jurk heb ik gedragen (en draag ik nog steeds) bij diverse gelegenheden. Een nieuwjaarsborrel van destijds mijn werkgever (een grote Nederlandse bank), maar ook een feestje thuis. Ik heb de jurk zelfs gebruikt voor de uitgelichte foto van een artikel (met daarin review verwerkt) van een stofzuigermerk!

 

‘Het is goed voor het milieu om letterlijk van de kringloop gebruik te maken’

Kopen bij kringloopwinkels vind ik prima. Eigenlijk is het alleen maar goed voor het milieu om letterlijk van de ‘kringloop’ gebruik te maken. Niet alles maar nieuw te kopen, maar te hergebruiken. Het is ook letterlijk bijzonder, want er is geen massaproductie. Zo voelt het althans voor mij. In Amsterdam heb je genoeg leuke tweedehands winkeltjes. Laura Dolls is natuurlijk heel bekend, maar bij Episode heb ik vaak genoeg heerlijk kunnen struinen tussen de rekken. Een kringloopwinkel in bijvoorbeeld Laren of Blaricum schijnt weer heel veel mooie en nieuwere items te verkopen. Vaak met de kaartjes er nog aan (miskopen). Maar voor mij gaat het meer echt om de vintage ‘schatten’, die zijn mijn favoriet!

Wil jij ook geïnterviewd worden over jouw favoriete tweedehands aankoop? Stuur dan nu een mailtje naar info@kringloopjunkie.nl!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk:

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.